Thursday, July 30, 2009

Ape nak jadi???

Salam~

Hari ni Khamis, 30 jul.... lepas hbis klas kul 3 ptg, ctie n wanie went to see me. Then, I ended up, being dragged by them to the pok long, pemndu bas...huhu... x psl2 aku yang baek ni gak yang kene. Esok nak pergi kejohanan ISTEC, so, kene la gi sewa bas. dib pun ikut esok utk jd pengurus pasukan agknye... Then, cam biase aku gi taekwando, fooling around with the junior, few of them are my senior in taekwando, but they are still my junior in school...hehe...
Aku maen la lari2 dalam dewan gemilang tu, ade la 5 round, then, kaki aku pun start sakit... haha... That's what I get when being a hyperactive kid.

Yang tu just intro jer....

But, when I go back to my so-called home in TSM, then, I saw the realities of the life in Malaysia especially in Terengganu these days...

Aku sedih gak tengok remaja2 kat sini dah jadi entah ape2. I really miss the old days. Aku takut sgt ape akan jadi pada generasi kanak2 zaman sekarang. Well, if they live in these environment, then, we can't expect much in the future. Untuk membayangkannya pun, aku jadi ngeri. Being one of the well known and respected family here made me feel guilty... Hanya dapat melihat je satu demi satu kerosakan kepada anak2 muda zaman sekarang. Aku harap gak jemaah buat something untuk bdk2 di sini. Tp, nak buat camne, semua sibuk ngan kerja... Apalah yang dapat dibuat oleh aku n dib melainkan memandang je dengan jijik dan malu.

Anyway,
kepada semua mnusia2 yg msih punya sedikit syg pada islam...bangkitlah... Adakah kita mahu mereka2 ni islam hanya sekadar nama sahaja??? If that's so, then prepare yourself to go to the hell.... Sbb, kalau kita tak cuba untuk bawa mereka ni kembali ke jalan yang benar, then, kita pun tak banyak bezanya dengan mereka.....

Teruslah berusaha untuk kembalikan islam!!!

............

Friday, July 24, 2009

Moon Lee, Kiot and Manggis???

Salam~

The tittle sounds weird right??? Hehe...

Actually I'm having a cold war with Mr Moon Lee. Arrgghhh!!! Why on earth he choose today to be a jerk. Aish... Don't want to talk about him anymore... That kid sure will get it from me soon when I my power recovered...*evil laugh*

Kiot was swimming happyly after mummy change the water...hehe... I play with it for a while... I really love teasing it. don't know why, but, looking into kiot's eyes, it gave me a very deep feeling. Hopefully it will always be healthy....

As for manggis or should I spell it mangosteen??? hmm... I don't know why, but, I really like manggis. when I started to eat ane, then, I will open, and open, and open it again....hehe... this fruit season, I have got my revenge by eating every kind of fruits like durian, rambutan, langsat, manggis, cempedak...etc..etc... coz last year I didn't get the chance to taste all the fruits.... Well, it's all because of that stupid medicine...*sigh*
Anyway, I should enjoy my life now after being on the bed for almost 2 months last year...

That's all~

adios~

Thursday, July 16, 2009

Why Sya'ak Lee???

Salam~

Akhir2 ni ramai yang bertanya kenapa sya'ak lee??? Ade gak yang tanya adakah aku nak jd org cina instead of malay... haha... No... Lee tu adlah nickname daddy aku. Actually, last year, he told me that he opened a blog using the name Abu Mundzir Lee. That was when I decided to open this blog by the name sya'ak lee. So, lee is actually stands for my father's name... Aku ade gak srh along n muze buka blog atas name Dhiey Lee and Moon Lee. Tp, coz diaorg ni busy ckit kot... so, diaorg x buat r blog.

Sya'ak is my nickname. Actually kwn2 aku pggil aku kirah pd aslnya. Kirah is the name given to me by a friend at SKPM. Mule2, kwn2 aku pggil aku syakirah je. Then, he started calling me kirah when we were in standard 6. Ever since that day, all my friends call me kirah. Sampailah mse aku form 3, ctie started calling me syak. At first, it was just syak... but then, because of a very funny reason, she started to call me sya'ak. At first, x ramai org pggil aku syak or sya'ak. Pastu aku cabar ctie utk buat semua org pggil aku sya'ak. So, I think everyone call me sya'ak now.

So, that's where the name Sya'ak Lee came from...

I also made a word from SYAAK. It is "Sayang YAng Akan Kekal" or "Love That Will Last Forever"...


Haha... Such a long story, right? So, disini aku tegaskan, I'm still malay. Kalau nk ikutkan terlalu byk p'cmpurn bangsa dlm keturunan aku. As for my father, he is from Malacca. Keturunan ayah aku, khabarnya dari pagar ruyung or something like that... As for my mom, her grandmother is a pure chinese. No wonder kulit dia putih sikit. Aku lebih byk inherit rupa and sikap from ayh aku b'bnding mak aku... hehe...

So that's all from me today...

Daa~

Saturday, July 11, 2009

Update lagi!!!!=)

Salam

Ak dh beli spek baru slps seminggu bertahan dengan spek yang crack tu.... Tapi, yang sedeynya power die naik!!!! ak x suke!! Makin krg r chance aku nk baikpulih mata aku ni...

Tadi, lepas klas add math, aku terus gi mydin mall ambil spek n beli sim baru. Aku dh beli no baru!!!! hehe... Actually, it was quite hard for me coz aku memang sayang gile kat no lame aku tu (0148394804). But, the past is past... Nombor baru aku ni gabungan tarikh birthday aku n birthday kakak aku... Aku suke gak r dengan connection between numbers tu. Kali ni aku beli celcom blue, w'pun dib n org laen sme suruh aku beli U-pax. Tapi, aku x rase nak beli r... Ntah kenapa, coz to me, walaupun U-pax tu byk faedahnya, tapi, aku lebih suke stick kpd satu aje nombor. Sebab tu la aku rase berat hati nak beli no baru. Hehe... salah aku gak. Aku bukan suke sgt maen hp ni. Juz utk keperluan asas jer... Sebab tu la bley tetiba hilang jer.

Mesti ade yang dah bace post NaDWaN psl kem jati diri tu... As for me, kem tu bagi aku kenangan pahit+manis+masam=3 rase... Hari ni aku masih terasa keletihan sepanjang kem tu. Aku tak nak komen byk2 pasal kem tu, coz ade certain benda yang still bg ak heartache bile aku teringat balik 3 hari yang penuh kesengsaraan tu.

Emosi aku still belum stabil lagi sebab terlalu banyak tekanan minggu lepas... Tapi, mesti korang heran, camne aku bley tau condition emosi aku... hehe... Tapi, bayangkan jela, dengan kem tu yg ntah ape2, klas 5a6 yang menyakitkan jantung, soal TGC, bla...bla....bla.... Until at one point, I don't think I can handle it anymore....
But, all of sudden, kawan2 aku sentiasa hulurkan tangan mereka untuk tarik aku semula dari terus ditenggelami perasaan2 yang menakutkan tu.... Thanx to all of u!!!

Satu lagi, aku nak mintak maaf bebyk kpd sesiapa yang terasa dengan keadaan aku yang selalu melenting tak tentu arah ni... Aku harap korang tau, kalaulah korang berada di tempat aku, I don't think u can handle those problems at once. Terima kasih kepada ramai orang yang memahami aku....

What can I say, we still have to move on even though those problems almost crack our head. Sebab perkara nilah yang mematangkan dan mendewasakan kita....

Daa~